Partnerstvo

Partnerstvo je ujemanje na energetskem, čustvenem in mentalnem področju… Pa seveda tudi na fizičnem. Izgled, seksualna privlačnost, je nekaj, kar sproži kemijo privlačnosti in nas dela zanimive drug drugemu. Upanje, hrepenenje po zbližanju s sorodno dušo, z doživljanjem ljubečega medosebnega odnosa, je vgrajeno v našo temeljno nastavitev. Prav vsem rojenim v tem času je to posebno zaželjen ideal, preživeti svoje življenje izpolnjeno, polno in dobro. Ponotranjeno občutenje izpolnjujoče zveze, je fantazija vsakega rojenega v tem času.

In kje smo mi v realnosti?

Zaljubljeni smo , čustveno izpolnjeni, pa vendar pričnemo doživljati različne preizkušnje, ki jih postavlja pred nas življenje…

Iščemo izpolnitve tudi na ostalih področjih bivanja. Seveda je sprva ljubezen močna, vzpodbujajoča, pa vendar doživlja vzpone in padce, dobre in slabe čase, predvsem, ko se začne naša družina večati in je vedno več bitij vključenih v skupno zgodbo.  Kaj se dogaja?

Za svojega partnerja izberemo osebo, ki nas čustveno privlači. Ali pa je z nami kompatibilna tudi poslovno, osebnostno, celostno, pa nismo vedno raziskovali. Časi so tolerirali mnogo več, kot to danes sebi dopustimo.  Ker smo s partnerjem kompatibilni, preizkušnje vseh vrst z lahkoto premagujemo, če pa se je pogodba že na zažetku podpisala, na podlagi slabega ujemanja, osebnostih različnosti, z različnimi idejami o partnerjevanju, pa taka zveza doživlja vsako preizkušnjo mnogo bolj stresno in skozi brzice življenskih preizkušenj, ne pride vedno cela.

Odnosi so v energiji vedno zabeleženi. Ko si po nekaj letih skupne sreče, pred oltarjem za vekomaj obljubimo zvestobo. Srečni krenemo na pot v skupni barki, pa na poti naletimo na divje vode in pogoje preizkušanja zveze, iz katerih se sicer se lahko veliko naučimo, usklajeno rastemo in se jačamo, po principu ena plus ena ni dve, ampak 4, ali pet…  Lahko pa ugotovimo, da smo že na začetku ugotovili neusklajenosti na veliko področjih, pa iz dobrega odnosa naredimo grozo, ki omejuje zasužnjuje.

Zato je priporočljivo, da se pred sklenitvijo zveze potrudimo pogledati ujemanja, in postorimo vse, da se spoprijateljimo in spoznamo. Tudi skozi vpogled, ali smo kompatibili in spodbujajoči, doda še nekaj podatkov v sliko, ki je večja, več vidimo in razumemo. Tudi okolje v katerega se rodimo, prispeva svoje. Nekaj, kar je svetega enemu narodu, je v drugem bogokletno.